کشتی یونانی از دیدنی های جزیره کیش
این کشتی بخار در سال ۱۹۶۰ در یکی از سواحل زیبای ایران به گل نشسته است.
در آبهای کم عمق ساحل جزیره کیش در ایران، لاشهی شبحمانند یک کشتی بخار به گل نشسته است؛ این کشتی از سال ۱۹۶۶ در این ساحل جا گرفته و احتمالا دیگر هرگز هم خارج نخواهد شد.
بدنه زنگزده این کشتی که به «کشتی یونانی» معروف است در واقع بقایای یک کشتی باری است که قبلا نام آن خولا اف بوده است.
این کشتی در سال ۱۹۴۳ در اسکاتلند ساخته شده و نامش امپایر ترامپت (Empire Trumpet) بوده است و در طی سالهای فعالیتش در سراسر آبهای جهان سفر کرده، صاحبهای آن تغییر کرده و به همین ترتیب اسامی متفاوتی داشته است.
آخرین مالک آن در سال ۱۹۶۶ یونان بوده و به همین دلیل است که بعد از به گل نشستن به آن کشتی یونانی گفته شد.
در سال ۱۹۶۶، خولا اف در سواحل کیش به گل نشست و با وجود تلاشهای بسیار برای بیرون کشیدن آن، برای همیشه در آن جا ماند. جالب اینجاست که این کشتی در راه رفتن به یونان بود که به گل نشست. گفته میشود صاحبان کشتی وقتی از بیرون کشیدن کشتی ناامید شدن آن را آتش زدند تا غرق شود.
البته نمیتوان به قطعیت گفت که این موضوع صحت دارد یا نه ، زیرا مرور زمان و زنگزدگی بخشهای زیادی از کشتی را از بین برده است. اما باز هم چیزی از زیبایی این کشتی کاسته نشده و تبدیل به یکی از دیدنی های کیش شده است.
نیروی محرکه کشتی یونانی
امپایر ترامپت ۹ کوره شیاردار با محفظههای کوره ترکیبی ۱۵ مترمربعی بود که سه دیگ ۲۲۰ لیتری با سطح گرمایش ترکیبی ۶۷۳ مترمربعی را گرم میکرد.
دیگهای بخار موتور سهگانهی کشتی را که دارای سیلندرهای ۲۴٫۵، ۹۹ و ۱۸۰ سانتیمتری به کار میانداختند. این موتور توسط David Rowan & Co Ltd از گلاسکو ساخته شده است.
فعالیت های کشتی یونانی
اولین مالک امپایر ترامپت، وزارت جنگ بریتانیا بود که مدیریت آن را در سال ۱۹۴۳ به Larrinaga Steam Ship Co و سپس در سال ۱۹۴۵به T & J Harrison Co دارد. کشتی از سال ۱۹۴۳ تا ۱۹۴۶ به دولت آفریقای جنوبی اعطا شده بود. در سال ۱۹۴۶، شرکت Charente Steam Ship Co آن را اری و نام Naturalist گذاشت و همچنان تحت مدیریت با T & J Harrison باقی گذاشت.
در سال ۱۹۵۹ شرکت Lloyd & Co Ltd خرمشهر آن را اری و آن را کوروش ایرانی نامگذاری کرد و مدیریت آن را به BAshworth and Co واگذار کرد. در سال ۱۹۶۵ خطوط کشتیرانی ایران خرمشهر آن را و نامش را همدان گذاشت.
در سال ۱۹۶۶، P.J. Frangoulis و A.I. Cliafas یونان این کشتی را و خولا اف نامید.
تخریب کشتی یونانی
خولا اف در ۲۵ جولای ۱۹۶۶، در ساحل جنوب غربی کیش در خلیج فارس در موقعیت ۲۶°۳۱′۳۴.۱۳″N ۵۳°۵۴′۲۹.۱۱″E معادل ۲۶°۳۱′۳۴.۱۳″N ۵۳°۵۴′۲۹.۱۱″E به گل نشست.
تلاشهای زیادی برای به بازگرداندن دوباره کشتی به آن انجام شد اما هیچکدام موفقیتآمیز نبود. شرکت بیمه خولا اف خسارت به گل نشستن کشتی را پرداخت کرد و کشتی از آن زمان در آنجا باقی ماند و به مرور زمان تخریب شد.
این کشتی به یکی از جاذبههای گردشگری برای مسافران و گردشگرانی که با تور کیش به این جزیره سفر می کنند تبدیل شده است و هنگام غروب آفتاب منظرهی زیبایی ایجاد میکند.
تور کیش - تخفیف تفریحات کیش - اجاره خودرو در کیش کشتی ,یونانی ,خولا ,زمان ,نشست ,مدیریت ,کشتی یونانی ,۲۶۳۱′۳۴ ۱۳″n ,۱۳″n ۵۳۵۴′۲۹ ,۵۳۵۴′۲۹ ۱۱″e ,steam ship منبع
درباره این سایت